Hírek, aktualitások, érdekességek - a Lotus Dental Hévíz fogászati blogja
8380 Hévíz, Attila utca 6.

Újranyitással kapcsolatos információk

A korlátozások feloldása, a határok megnyitása lehetővé tette, hogy a fogászatban is újra induljon az élet. Szeretnénk azonban a továbbiakban is vigyázni Önökre, egymásra, így a járvány idején alkalmazott protokollok nagy része a jövőben is fennmarad.

Olvassa tovább

Koronavírussal kapcsolatos intézkedések

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, a hatósági intézkedésekre és különösen a
pácienseink, a személyzet és családtagjaink egészsége védelmében rendelőnk 2020. március 18.-án határozatlan időre bezár.

Olvassa tovább

Érzékennyé váltak fogai? Van megoldás!

Fogainkra egy életen át szükségünk van, nemcsak azért, hogy a mosolyunk kifogástalan legyen, de a rágáshoz, az egészséges emésztéshez és arccsontjaink épségéhez is nélkülözhetetlenek. Amikor érzékenységet tapasztalunk – legyen az hideg vagy meleg ételektől, italoktól, édes vagy savanyú ízek hatására – mindenképpen javasolt felkeresni egy megbízható fogorvosi klinikát, ahol alapos diagnosztikával feltárják a probléma okát.

Olvassa tovább

Veneer vagy korona? Válassza a személyre szabott, ideális megoldást!

Mindannyian hollywoodi mosolyra áhítozunk, ezért szinte virágkorát éli a felnőtt fogszabályozás és azok a fogászati kezelések, amelyek közelebb visznek minket a vágyott célhoz.
A frontfogak esztétikai szempontból kiemelt szerepet kaptak, hiszen velük találkozik a tekintetünk először, és ha takargatni próbáljuk vagy nem mutatjuk ki őszinte örömünket egy széles mosollyal, az nemcsak az önbizalmunkon ejthet csorbát, de akár mások is hátrányosan ítélhetik meg viselkedésünket.

Olvassa tovább

Így óvja fogait a fogkő eltávolítása után

A fogkrémek, szájvizek, fogselymek sokaságából dentálhigiénikus szakember segíthet megtalálni a személyre szabottan leghatékonyabbakat. Azonban még a lelkiismeretesen végzett, teljes körű és helyes szájhigiénia mellett is gyakran előfordul, hogy fogkő jelenik meg a fogainkon, mely nemcsak esztétikai probléma, de kellemetlen leheletet, fogszuvasodást, valamint ínygyulladást is okozhat.

Olvassa tovább

Mire figyeljünk friss implantátum esetén?

A modern fogorvoslás lehetővé teszi, hogy fogvesztés esetén se kelljen lemondanunk az örömteli étkezésről, rágásról és természetesen a magabiztos mosolyról. A megoldás a műgyökér beültetés, vagyis az implantátum.

Olvassa tovább

A precíz diagnosztika pillérei a panoráma röntgen és a 3D CT

Amikor egy problémával felkeressük fogorvosunkat – legyen az egészen apró kellemetlenség vagy nagyfokú fájdalom – minden esetben a diagnosztikával kezdődik a gyógyítás folyamata. A páciens kikérdezése mellett nagy hangsúlyt kell fektetni a panaszok hátterének feltérképezésére, amiben szaktudásunk mellett modern gépek vannak a segítségünkre.

Olvassa tovább

Ne álljon a félelem fogai egészségének útjában – Végeztesse a kezeléseket altatásban!

A gyerekkorban berögzült rossz tapasztalatok és a félelem sokszor évekig távol tartják a betegeket a fogorvosi széktől, és legtöbbször már csak akkor keresik fel a klinikát, ha nagy a baj. Ez nemcsak érzelmileg, de anyagilag is sokkal megterhelőbb, éppen ezért ajánljuk ezen betegek számára az altatás lehetőségét.

Olvassa tovább

3D CT: innovatív megoldás a diagnosztika területén

A fogorvosi beavatkozások sikerében óriási jelentősége van a helyes diagnosztikának, ebben segít a 3 dimenziós képet adó CT felvétel, melynek elkészítése csupán fél percet vesz igénybe, fájdalommentes és alacsony sugárterheléssel jár.

Olvassa tovább

Létezik ideális fogkefe? Igen! Találja meg Ön is!

A drogériák polcai zavarba ejtő kínálattal állnak a vásárlók rendelkezésére fogkefék terén, így gyakran megesik, hogy tanácstalanul szemléljük a a különleges nyéllel vagy sörtékkel felvértezett eszközöket, de vajon a legdrágább és a legújabb fejlesztésű a legjobb? Milyen szempontokat kell figyelembe venni, amivel elérhető a tökéletes tisztítás?

Olvassa tovább

Lotus Dental - a ragyogó mosolyért és az egészséges fogakért

Top